ΑΡΧΙΚΗΚαλώς ήρθατε!


Επίσης εδώ θα βρείτε:

✓ Στοιχεία επικοινωνίας για πληροφορίες ή ραντεβού.
✓ Οδηγό αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε μορφή ebook (διατίθεται ελεύθερα).
✓ Άρθρα για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση, τις σχέσεις, τη διαχείριση των συναισθημάτων, των πεποιθήσεων, κ.ά.
✓ Συλλογή από εικόνες με υπενθυμίσεις.

Καλή περιήγηση!

Ηρώ Παπαδοπούλου,
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιον οι συνεδρίες συμβουλευτικής με βάση την Αυτογνωσία

Η συμβουλευτική με βάση την Αυτογνωσία απευθύνεται στους ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο αληθινή και βαθιά οπτική για τον εαυτό τους, τη ζωή και τις εμπειρίες τους.

Βασικό στοιχείο της Αυτογνωσίας είναι ότι δεν προσπαθούμε να διορθώσουμε τον εαυτό μας, αλλά να παρατηρήσουμε πώς λειτουργεί ώστε να τον κατανοήσουμε. Η κατανόηση μέσω της παρατήρησης είναι αυτή που φέρνει τις πιο βαθιές αλλαγές, καθώς αποκαλύπτει τους μηχανισμούς και τις αιτίες που βρίσκονται πίσω από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές. Όταν αποκτούμε πλήρη συνείδηση του εαυτού μας, μπορούμε να τον οδηγήσουμε στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Στην Αυτογνωσία μαθαίνουμε να ζούμε στο παρόν, κατανοώντας και εμπεδώνοντας βιωματικά κάποιες μεγάλες αλήθειες, όπως:

- όλα είναι παροδικά (οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες της ζωής μας αποτελούν παροδικά φαινόμενα και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, όχι ως σταθερές καταστάσεις)
- δεν υπάρχει έλεγχος (όλα γίνονται αυτόματα, όπως η αναπνοή, η λειτουργία του νευρικού συστήματος, κ.ά), 
- δεν υπάρχει παρελθόν και μέλλον (παρά μόνο οι αντίστοιχες σκέψεις που αναφέρονται σ' αυτά και μας βοηθούν σε πρακτικό επίπεδο), και 
- η αίσθηση του ξεχωριστού εαυτού αποτελείται από σκέψεις, ταυτότητες, αναμνήσεις και πεποιθήσεις. 

Ο δρόμος της Αυτογνωσίας ονομάζεται και direct path (άμεση οδός) γιατί ασχολούμαστε κατευθείαν με την ουσία: τι είμαστε και ως τι υπάρχουμε. Γνωρίζουμε σε βάθος από πού εκπορεύονται οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές, χωρίς να αναλωνόμαστε στην επανάληψη και συζήτηση γύρω από αυτά, καθώς είναι επακόλουθα των παρελθοντικών εμπειριών και του προγραμματισμού της παιδικής ηλικίας.

Η Αυτογνωσία δεν επιδιώκει να υποκαταστήσει την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που επιβάλλεται σε περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ασθένειας. Μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αγχώδους διαταραχής, κρίσεων πανικού, χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, διαταραχών πρόσληψης τροφής, προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν στο περιβάλλον τους κάποιο άτομο με ψυχική ασθένεια, εξάρτηση ή εθισμό. Αποτελεί μια σφαιρική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού, με προεκτάσεις που αγγίζουν όλους τους τομείς της ζωής.

Πληροφορίες για τις συνεδρίες

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφώνου, ανάλογα με την επιθυμία του ενδιαφερόμενου.
✓ Γίνονται κατόπιν ραντεβού και έχουν διάρκεια 50 λεπτά.

Δε χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου αν γνωρίσεις ποιος πραγματικά είσαι


κιν.: +30 697 9479 068

σταθ.: 2610 000 248


 

iropapadopoulou89@gmail.com


Αφήστε το μήνυμά σας εδώ:

Ονοματεπώνυμο:

E-mail: *

Το μήνυμά σας: *